Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

ŠPORTNI DAN

V ponedeljek, 13. 3. 2022, smo četrtošolci matične in podružnične šole izvedli še zadnji športni dan v tem šolskem letu. Razredničarke Danijela Jeršič, Simona Jan in Polona Vodičar smo ob pomoči športnega pedagoga Uroša Godlerja in učencev 8. razreda izvedli atletski mnogoboj. Učenci so tekmovali v 5 disciplinah in sicer teku na 300 m, teku na 60 m, skoku v daljino z zaletom, metu žogice in metu žvižgača. Vsi učenci so se potrudili po svojih najboljših močeh in se odlično izkazali. Najuspešnejši v vseh disciplinah skupaj so prejeli priznanja in manjše praktične nagrade.

Rezultati deklic:

  1. mesto: Ina Blatnik
  2. mesto: Laura Karničnik
  3. mesto: Mina Hrastnik

Rezultati dečkov:

  1. mesto: Martin Juhart
  2. mesto: Lan Topovšek
  3. mesto Val Radulj

Več o dogodku so zapisali učenci sami.

V ponedeljek, 13. 3. 2022, smo imeli športni dan. Na športnem dnevu smo sodelovali učenci 4. a, b in c razreda.

Zjutraj smo se takoj odpravili na igrišče, kjer smo se  razgibali. Po tem smo šli tekat. Najbolje mi je bilo, ko smo metali težko žogico. Nato smo se dobro najedli. Po malici smo skakali v daljino. Skočil sem 326 cm. Zelo dobro sem tekel tudi na 60 m. To razdaljo sem pretekel v 10,9 sekundah. Uspešen sem bil tudi v metanju žvižgača.

Ob koncu dneva smo imeli razglasitev rezultatov. Moji sošolci so osvojili 3 medalje. 1. in 2. mesto med deklicami sta osvojili Ina Blatnik in Laura Karničnik, 3. pa je bila sosošolka Mina Hrastnik iz Tabora. Med dečki sta 1. in 2. mesto zasedla sosošolca iz POŠ Tabora Martin Juhart in Lan Topovšek, 3. mesto pa moj sošolec Val Kramar.  Dan mi je bil zelo všeč, saj sem se imel dobro, upam, da se tak športni dan še ponovi.

Izak Martinovič, 4. a

V ponedeljek, 13. 6. 2022 smo imeli športni dan. Najprej smo odšli na igrišče in se ogreli. Nato smo odšli tekat na 300 m. Bila sem tretja od vseh punc iz 4. a, 4. b in 4. c razreda. Laura Karničnik je bila prva, druga pa Ina Blatnik. Nato smo metali vorteks. Sledila je malica. Metali smo tudi žogico. Sledil je skok v daljino. Moj najdaljši skok je bil 284 cm. Zadnja disciplina je bila tek na 60 m. Imela sem čas 10.4 s. Po nogometnem boju smo imeli razglasitev rezultatov. Od punc je bila prva Ina, druga Laura in tretja Mina.

Anika Habjan, 4. b

V ponedeljek, 13.6. smo imeli četrtošolci športni dan. Zjutraj smo prišli v šolo in se ob 8.30 s kombijem odpeljali na Vransko.

Najprej smo se ogreli in nato tekli na 300 m in na 60 m. Sledil je skok v daljino, najprej smo skočili za vajo. Nato smo pojedli malico, ki smo jo pred odhodom dobili v šoli. Ko smo se najedli, smo šli na nogometno igrišče, kjer smo metali žvižgače in  žogice. Zatem smo odskakali drugi dve seriji skoka v daljino. Začeli smo igrati nogomet. Igrali smo proti Vranskim četrtošolcem. Zmagali smo mi Taborčani in se veselili. Nato je sledila podelitev priznanj in nagrad. Nagrajena so bila prva tri mesta.

V dnevu sem zelo užival in se zabaval. Ta dan mi je bil zelo všeč.

Jaro Petrovič Poljanec 4. c

V ponedeljek, 13.6.2022 smo se zjutraj s kombijem odpeljali na Vranskem kjer smo imeli športni dan. Najprej smo tekli na 300 metrov, potem smo tekli na 60 metrov in skakali v daljino. Ob 9.40 smo imeli malico. Po malici smo še metali vortex in žogico. Ko so učiteljice seštevale točke, ki smo jih osvojili, smo z Vranšani igrali nogomet. Sledil je najboljši del podelitev. Bila sem zelo ponosna na svoj dosežek, saj sem usvojila 3. mesto med deklicami.

Meni je bilo všeč, ko smo metali vortex.

Mina Hrastnik, 4. c

Accessibility
Skip to content