Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Podelitev priznanj najboljšim v natečaju Mladi v svetu energije

»NIZKOOGLJIČNO JE ODLIČNO«

Podelitev priznanj najboljšim v natečaju Mladi v svetu energije

Pod sloganom »Nizkoogljično je odlično« so se v sredo, 15. junija 2022, v Informacijskem središču GEN v Krškem na zaključku natečaja Mladi v svetu energije zbrali otroci in mladostniki iz različnih koncev Slovenije.

V natečaju, ki je potekal v tem šolskem letu, je sodelovalo 820 otrok in mladostnikov iz vse Slovenije. Skozi več kot 400 izdelkov, med njimi makete, plakati, risbe, kolaži, igre, slikanice in video izdelki, so predstavili svoje poglede na razumevanje elektrike, energije in energetskih virov.

V natečaju so podelili nagrade in priznanja v 4 kategorijah: vrtec-prva starostna skupina, malčki-druga starostna skupina, glavce-treta starostna skupina in raziskovalci-četrta starostna skupina.

V natečaju so sodelovali tudi učenci 4. a in 4. c-razreda Osnovna šole Vransko-Tabor.

Iz 4. a so učenci Laura Karničnik, Ina Blatnik, Liam Rajh, Vid Ošlak in Nikola Cestnik Ćujo pod mentorstvom Polone Vodičar in Katje Brezovnik za natečaj izdelali kratko animacijo o potovanju elektrike od izvora do porabnika.  

Vsi učenci 4. c-razreda Podružnične šole Tabor so pod mentorstvom Simone Jan v videu prikazali, kako so se spoznali z osnovami električnega kroga, kako potuje elektrika do našega  doma ter z lego kockami predstavili različne vrste elektrarn. Dve so tudi sprogramirali s pomočjo WeDo-ja.

Vsi četrtošolci naše šole so za svoje izdelke prejeli priznanje in nagrado. Učenci 4. a razreda so v svoji kategoriji glavce dosegli 3. mesto, učenci 4. c- razreda pa v isti kategoriji 2. mesto.

Na dogodku sta učence pozdravila generalni direktor GEN energije Blaž Košorok in Nacionalni koordinator Ekošole mag. Gregor Cerar.

Z učenci smo izkoristili obisk Informacijskega središča GEN še za ogled zelo zanimive razstave Svet energije, prve interaktivne multimedijske razstave o energiji in energetiki v Sloveniji, vključno z eksperimentarijem. Oboje je namenjeno predvsem šolarjem.

Ob koncu dogodka smo bili vsi deležni pogostitve, pice, sladice in soka.

Z učenci smo se polni pozitivnih vtisov vrnili domov in sklenili, da bomo v natečaju še sodelovali.

Rezultati natečaja

Mentorice Simona Jan, Polona Vodičar in Katja Brezovnik

Accessibility
Skip to content