Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Atletski mnogoboj na Podružnični osnovni šoli Tabor, 21. 6. 2022

Za nami je zadnji športni dan v tem šolskem letu. Učenci od 1. do 3. razreda so se pomerili v petih disciplinah, ločeni po spolu: met žvižgača, met žogice, skok v daljino, tek na 60 m in tek na 600 m. Pri izvedbi posameznih disciplin, so poleg razrednikov, pomagali tudi starejši učenci in gospod Uroš Godler.

Najboljši učenci napisani od zlatega do bronastega mesta so bili:

prvošolci:
Zoja Smolnikar in Aleksej Đuranović, Arisandra Bergant in Luka Cafuta, Kristin Krajnc in Nik Topovšek.

drugošolci:
Maruša Blagotinšek in Lovro Šmit, Ajda Lednik in Nik Lopan, Ema Jurkošek in Blaž Jezernik;

tretješolci:
Ana Dolar in Jure Basle, Ema Veniger in Maj Jalovec Khodary, Naja Šalamon in Oskar Božič.

Nekaj vtisov mladih tekmovalcev:

Na torek smo imeli športni dan – atletiko. Najprej smo tekmovali v teku na 600 m. Potem smo metali žvižgača in žogico. Nato smo se pomerili v skoku v daljino in nazadnje smo tekli na 60 m. Imeli smo se lepo. Najbolj mi je bil všeč skok v daljino, najmanj pa tek na 600 m.

Eva Topovšek 3. c

Imeli smo športni dan. Všeč so mi bile vse discipline v katerih smo se pomerili. Na koncu, ko je učiteljica seštela vse točke, sem izvedel, da sem bil prvi. Bil sem zelo vesel.

Jure Basle 3. c

Danes smo imeli športni dan. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo metali žogico. Skupno sem dosegla tretje mesto.

Naja Šalamon 3.c

Zadnji športni dan smo se pomerili v mnogoboju. Pomerili smo se v različnih atletskih disciplinah. Najboljši sem bil pri metu žvižgača. Naša glavna sodnica je bila učiteljica. Imeli smo se lepo.

Maj Jalovec Khodary 3.c

Na športnem dnevu atletika sem se imela zelo dobro, saj sem na teku na 600m dosegla 2. mesto. Bilo je zelo vroče. Na mivki smo skakali v daljino.

Arisandra Bergant, 1.c

Na atletiki sem osvojila prvo mesto. Zelo rada tečem, mečem žogo in treniram borilne veščine. Bilo je zelo vroče! Športni dan mi je hitro minil.

Zoja Smolnikar, 1.c

Meni je bil najbolj všeč tek na  600m, ker smo tekli na travi in sem bil prvi. Metali smo žogice in žvižgača, tekli smo tudi na 60m in skakali v daljino. Ker je bilo zelo vroče, sem bil zelo žejen.

Aleksej Đurnović, 1.c

Na  teku na 60 0m sem osvojila 1. mesto. Na ostalih disciplinah pa nisem bila tako zelo uspešna, zato na mnogoboju nisem osvojila prvega mesta. Žogico pa sem vrgla 5 m daleč.

Kristin Krajnc, 1.c

Organizator športnega dne: Stanka Tominšek Kužnik

Accessibility