Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

ZAJADRAJMO V POLETJE

Zadnji dnevi v šoli so bili času primerno sproščeni. Pa saj smo si zaslužili, ker smo čez leto res marljivo delali. Za četrtek, 23. junija 2022, smo si v 1. c razredu prihranili tehniški dan z naslovom Zajadrajmo v poletje.

Izkoristili smo prednost bližine gozda, kjer smo nabrali potreben material. Pri delu v razredu pa smo k sodelovanju povabili starejše učenke in začeli so nastajati leseni splavi, jadrnice. Zahvaljujemo se za pomoč pri rezanju palčk in vezanju z vrvico. Nekateri učenci so bili spretni in z medsebojno pomočjo samostojno ustvarjali. Za pohvaliti pa je vztrajnost vseh, ki so svoje izdelke še sami nadgradili in vključili svoje ideje.

Upava, da so ladjice z lepimi željami zaplule v svet in se jih čim več uresniči.

Tjaša Mikek in Manja Majcen

Vtisi učencev:

Šli smo v gozd in nabrali različne veje za sestavljanje splavov oz. ladjic. V razredu smo si jih razrezali na enake velikosti in jih povezali skupaj s vrvico. Da smo lažje vezali, smo si med sabo pomagali. Veje sem prvič vezal in se naučil pravilnega povezovanja vej z vrvjo.

Oliver Celec, 1.c

Danes smo delali iz lesa splav ali jadrnico. Šli smo v gozd in nabrali veje. Veje smo rezali in žagali, da smo dobili enako dolge. Pomagali so nam 5. in 8.-šolci. Zaradi vej iz gozda je bil razred zelo umazan in smo ga zato morali sami počistiti, kar nam ni bilo najbolj všeč. Ampak nastale so zelo lepe ladjice.  Z vrvico sem prvič vezala veje. Tak tehniški dan mi je zelo všeč. Ladjice smo odnesli domov in jih lahko s starši spustimo po reki.

Nika Miklavc,1.c

Zelo mi je bilo všeč, ko smo delali ladjice iz odpadlih vej, ki smo jih našli v gozdu. Bilo mi je super, ko smo palice lahko nesli v razred in smo ga potem morali čistiti sami. Prvič sem z vrvico vezal veje. Med sabo smo si morali pomagati. Ker smo bili pridni, smo se lahko igrali z vsemi igračami, ki jih imamo v razredu. Dan je hitro minil.

Bor Jamšek, 1.c

Accessibility
Skip to content