Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Proslava ob dnevu državnosti na POŠ Tabor

V petek, 24. junija 2022, smo zadnji šolski dan na POŠ Tabor preživeli slovesno.  V Kulturnem domu Tabor smo s proslavo obeležili dan državnosti.

Zbrane je uvodoma nagovorila gospa ravnateljica, Majda Pikl, ki je učencem zaželela brezskrbne počitnice in jih nagovorila s pesmijo:

Šolske skrbi in stvari

moraš v predal zakleniti,

da ti ne morejo počitnic greniti,

a tudi ne pobegniti.

Nato moraš počitnicam

natančno dneve prešteti

in vsak dan moraš nekaj

hoteti, želeti, početi.

Feri Lainšček (iz zbirke Cicibanija)

Tokrat so prireditev povezovali osmošolci. Najprej so na oder povabili drugošolce, ki so zaplesali ob spremljavi Maruše Blagotinšek na flavti in Eve Lukman na citrah. Šestošolci so recitirali domoljubne pesmi, zapel je mlajši otroški pevski zbor. Zatem je sledil ljudski ples tretješolcev ter solo nastop osmošolke Gaje Topovšek s pesmijo Slovenija. Na koncu sta nas združeni otroški in mladinski pevski zbor popeljala skozi Savinjsko dolino.

Zaključno dejanje slovesnosti je bila ravnateljičina podelitev priznanj in pohval učencem, ki so se v šolskem letu 2021/2022 še posebej izkazali. S svojimi osebnimi spomini na praznovanje dne državnosti nas je v počitniške dni na koncu pospremil še župan občine, gospod Marko Semprimožnik.

Besedilo in fotografije: Anita Zupanc

Accessibility
Skip to content