Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

UČENCI PRIDNO SKRBIJO ZA ŠOLSKI VRT

Skozi vse letne čase dela na vrtu ne zmanjka. Če želimo, da nas na gredicah razveselijo vrtnine, je potrebno poskrbeti za dobro zemljo, jo zrahljati, posejati semena in posaditi sadike, zaliti in kasneje pleti gredice. 

Vse omenjeno na šolskem vrtu radi počnejo učenci, če le imajo možnost. Tekom lanskega šolskega leta smo v nove visoke grede nasuli zemljo iz šolskega komposta, posejali semena, ki smo jih v prejšnjih letih prejeli v okviru programa Ekošola in projekta Šolska vrtilnica, nasadili pa smo tudi ogromno sadik, ki sta nam jih prijazno podarila lokalno vrtnarstvo Sadika Vransko in vrtnarstvo Marovt. Obema se toplo zahvaljujemo. Predvsem pa se zahvaljujmo hišniku Martinu Reberšku, ki nam vedno priskoči na pomoč, kaj izdela ali popravi ter skrbi za podobo vrta.

Čez poletje šolski vrt večinoma sameva, tu in tam pa se najdejo kakšne pridne roke, ki visoke grede očistijo, zalijejo in si tako zaslužijo kakšen pridelek. Ko so se učenci septembra vrnili v šolske klopi, so jih pričakale polne gredice zelenjave in zelišč. Kasneje bomo pobrali in shranili še semena in vrt pripravili na zimsko spanje.

Mentorice programa Šolski ekovrt

Accessibility
Skip to content