Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

PRVOŠOLCI TOPLO SPREJETI V ŠOLI IN NA OBČINI

Prvošolci se vsako leto 1. septembra očedijo, počešejo in nadenejo čisto prvo šolsko torbo ter prvič preskočijo šolski prag. Tako pričnejo graditi nova poznanstva, prijateljstva in izkušnje.

Tudi na Osnovni šoli Vransko-Tabor se je tako zgodilo. Vsi polni pričakovanj smo se zbrali pred šolo, kjer je starše in otroke nagovorila šolska psihologinja Anja Jularič, nato pa sta jih je k preskoku vrvice pospremila harmonikaš Nik Čvan in fotografinja Katja Brezovnik. Sprejem prvošolcev se je pričel s pozdravom županje Nataše Juhart, nadaljeval pa z odlično odigrano predstavo bivših četrtošolcev pod vodstvom Danijele Jeršič. Za ozvočenje in pripravo prostora se zahvaljujemo Jožetu Toplaku, Davidu Zavolovšku in Martinu Reberšku. Sledil je pozdrav ravnateljice Majde Pikl ter najava čisto novih učencev. Učenjaki so s strani šole prejeli majice in spominek, Občina Vransko pa jim je podarila vrečko iz blaga in knjižno darilo. Sprejem so učenci zaključili s sladko pogostitvijo iz šolske kuhinje, starši pa s kavico in kratkim sestankom.

V naslednjih dneh je prvošolce na šoli obiskal še fotograf, kasneje pa smo po čudovite fotografije odšli kar k županji Nataši Juhart. Obisk  županje je bil prvošolcem zanimiv in prijeten, zato se za gostoljubje in fotografije vsi skupaj zahvaljujemo Občini Vransko.

Prvošolcem želimo veliko radovednosti, igrivosti in dobre volje. Naj bo šola prostor, kjer se bodo počutili dobro, kjer bodo pridobivali znanje ter veščine za vse življenje.

Accessibility
Skip to content