Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Slavnostna podelitev priznanj in nagrad za projekt Mlekastično! Izberem domače

V okviru programa EKOŠOLE smo v lanskem šolskem letu letošnji petošolci Podružnične šole Tabor sodelovali v projektu z naslovom Mlekastično! Izberem domače. V okviru tega smo pri pouku raziskovali pomen mleka in mlečnih izdelkov za naše zdravje ter pomembnost nakupa lokalnih mlečnih izdelkov in mleka. Na koncu pa smo izdali še svojo pesniško zbirko z naslovom: »Za zdravje pijmo mleko kravje!« Pesniško zbirko si lahko ogledate in preberete v knjižnici naše šole na POŠ Tabor.

Z nastalimi izdelki smo sodelovali v nagradnem natečaju Mlekastično! Izberem domače ter osvojili priznanje in nagrado v  kategoriji druge triade osnovne šole. V projektu je sodelovalo kar 174 izobraževalnih ustanov, 879 mentorjev ter 9834 otrok, učencev in dijakov. Zato smo na naš uspeh izredno ponosni.

Slavnostna podelitev priznanj in nagrad je bila v torek, 26. 9. 2023, v Hiši EU v Ljubljani. Petošolci smo obisk Hiše EU izkoristili še za ogled multimedijskega razstavnega prostora, kjer smo na zanimiv način spoznavali EU in odgovarjali na različna vprašanja.

Učenci 5. c z razredničarko Simono Jan

Accessibility
Skip to content