Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Mladi planinci s POŠ Tabor so državni prvaki v slovenski planinski orientaciji 2024

S tremi ekipami mladih planincev z Osnovne šole Vransko-Tabor smo se v nedeljo, 12. 5. 2024, udeležili Slovenskega planinskega orientacijskega tekmovanja (SPOT) na Boču. Pod okriljem Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije so ga organizirala planinska društva Podravske orientacijske lige.

Planinci so morali poleg odličnega znanja iz orientacije, sposobnosti gibanja po zahtevnem terenu, splošnega planinskega znanja in dobre telesne pripravljenosti pokazati še poznavanje snovi planinske šole. Na terenu so morali rešiti praktične naloge iz prve pomoči, vezati planinske vozle, rešiti naloge iz orientacije in iz dodatnega gradiva o Boču ter njegovi naravi.

Ekipa z matične šole Vransko/PD Vransko je v kategoriji A pod mentorstvom gospe Maje Jerman dosegla 5. mesto. V ekipi so bili Žan Kaluža Strojanšek, Ajda Pančur Zupanc, Lukas Rovšnik, Rene Doltar Merič.

V odprti kategoriji G so državni prvaki postali mladi planinci s POŠ/PD Tabor (Anže Škornik, Lara Močnik, Nika Matjan in Luka Juhart).

V najmlajši kategoriji A so državni prvaki postali mladi planinci s POŠ/PD Tabor v postavi: Neja KosLea LopanMartin JuhartJurij Juhart in Jaro Petrovič Poljanec

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem.

Poročilo si lahko preberete na https://www.pzs.si/novice.php?pid=17080

Mentorica orientacije na POŠ Tabor Stanka Tominšek Kužnik

Accessibility
Skip to content