Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Učenci POŠ Tabor obiskali Založbo Rokus Klett v Ljubljan

Učenci 4. c in 5. c POŠ Tabor so v četrtek, 30. 5. 2024, ob spremstvu učiteljic Silve Rizmal, Anite Čerčnik in Simone Jan obiskali Založbo Rokus Klett v Ljubljani.

Učenci so bili na založbi zelo lepo sprejeti. Na zanimiv in interaktiven način so spoznali proces nastajanja učbenikov, delovnih zvezkov, interaktivnih gradiv in drugih knjig, saj pri pouku uporabljajo serijo učbenikov in delovnih zvezkov Planet Radovednih pet, ki jih je izdala omenjena založba. Učenci so izvedeli, kako so se odločili za imena junakov, kako poteka tiskanje gradiv in kakšne so različne vloge znotraj založbe. Obisk je bil priložnost za spoznavanje raznolikih poklicev.

Na koncu so nas pogostili  in vsi smo dobili čudovita in dragocena darila. Učenci so bili nad obiskom navdušeni.

Obisk založbe nam ga je omogočil gospod Matic Jurkošek, za kar se mu še enkrat iskreno zahvaljujemo.

Zapisala: Simona Jan

Vtisi učencev:

Rokus Klett v Ljubljani. Spoznali smo nekaj novih poklicev, nekatere pa smo poznali že od prej. Meni je bil najbolj všeč poklic grafičnega oblikovalca. Z njim smo junake Planeta Radovednih računalniško pobarvali in jim dali druga imena. Vsak izmed nas  je dobil sliko novih junakov, bonbon, sok in platneno vrečko, v kateri je bila knjiga z naslovom Igi Špic, arhitekt. Dan mi je bil zelo zanimiv in všeč.

Lana Lopan, 5. c

V četrtek, 30. 5. 2024, smo si petošolci in četrtošolci POŠ Tabor ogledali Založbo Rokus Klett. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo grafičnemu oblikovalcu pomagali preurediti junake Radovednih pet v junake Čudnih pet. V založi so se nam predstavili še oblikovalec, urednik in avtorji. Zelo nam je bilo všeč. Pogostili so nas s sokovi, z bonboni, vodo in dobili smo darilo, v katerem je bila knjiga.

Alja Žlabar, 5. c

Danes smo obiskali Založbo Rokus Klett. Spoznali smo, da za izdelavo učbenika in samostojnega delovnega zvezka potrebujejo urednika, grafičnega oblikovalca, avtorja, ilustratorja, lektorja … Na založbi niso bili vsi prisotni, saj nekateri delajo od doma. Pokazali so nam tudi različne prostore. Najbolj mi je bil všeč kletni prostor. Oblikovali smo lahko svoje junake Radovednih pet in jim dali nova imena. Na koncu smo dobili sok, vodo, bonbone in darilo. Zelo nam je bilo všeč in tudi zanimivo.

Naja Šalamon, 5. c

Accessibility
Skip to content