Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

EKO DAN v karanteni

Čeprav smo bili šolarji in učitelji od 16. marca v izolaciji zaradi virusa Covid-19, smo se eko koordinatorice obeh šol, Vransko in Tabor, odločile, da vseeno izpeljemo EKO dan, kot smo ga planirali že na začetku šolskega leta.
Tokrat je bila tema OPAZOVANJE PTIC. Učence in njihove starše smo nagovorile preko mailov in jih povabile, da si vzamejo čas ter skupaj preštejejo in opazujejo ptice okoli nas, saj si z nekaterimi tudi delimo dom. Ker smo se zavedale, da vseh ptic res ne poznamo, smo pripravile gradiva in povezavo do brošure z naslovom Ptice Slovenije.
Tako so si naši učenci v ponedeljek, 4. 5. 2020, naredili zanimiv družinski eko dan, ki so ga preživeli na prostem v družbi zanimivih slovenskih ptic.
Najprej so morali opazovati ptice in prešteti le največje število ptic iste vrste, ki so jih videli hkrati ter koliko ptic so opazili vse skupaj. Nato so si izbrali eno ptico, ki jim je bila všeč. Prepoznali so jo lahko tudi s pomočjo Priročnika za prepoznavanje ptic. Priročnik jim je omogočil, da so s pomočjo ilustracije in kratkega opisa lažje prepoznali ptico, ki so jo opazovali. Želele smo, da na kratko opišejo glavne značilnosti opazovane ptice, jo morda fotografirajo, narišejo sami, izdelajo iz papirja, lesa, lego kock, gline, plastelina ali kakšen drugega materiala.
Moramo priznati, da smo bile nad odzivom učencev, resnično prijetno presenečene. Od učencev iz obeh šol, smo dobile res neverjetne prispevke, slike, risbe in izdelke. Pokazali so veliko ustvarjalnosti in domišljije. Na tem mestu bi rade pohvalile dobro sodelovanje, veliko dobre volje in kot smo lahko razbrale iz poslanega, bilo je tudi veliko lepih trenutkov v prekrasni naravi, ki nas obdaja.
Zato smo se eko koordinatorice odločile, da bomo vse kar je prispelo na mail objavile v spletni učilnici šole. Dostopno na tej povezavi: https://ucilnice.arnes.si/course/view.php?id=32623 , saj bi bilo škoda, da tega ne bi videl vsak, ki si to želi.

Hvala vsem, ki ste se potrudili in naj vas pozitivna energija vodi še naprej!

                                                    Eko koordinatorice obeh šol:

Manja Majcen, Nataša Pečovnik in Zlatka Avžner

Accessibility