Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Obisk Slovenskega šolskega muzeja v Ljubljani

Četrtošolci Osnovne šole Vransko-Tabor smo v sredo, 22. 9. 2021, po pouku obiskali Slovenski šolski muzej v Ljubljani. Ogledali smo si razstavo šolstva na slovenskem in se udeležili učne ure lepopisa. Spremljale so nas učiteljice Polona Vodičar, Danijela Jeršič, Simona Jan in Stanka Kužnik, ki so skupaj z nami sedle v šolske klopi in se spremenili v učenke. Zelo stroga učiteljica nas je vodila preko učne ure lepopisja, pri tem pa uporabljala stroge učne metode in tudi kazni.

Vtisi učencev:

v Ljubljano, smo najprej odšli na kratek sprehod po Ljubljani in videli veliko zanimivih ustanov. Po kratkem sprehodu smo odšli v Slovenski šolski muzej in igrali učence iz leta 1930. Imeli smo uro lepopisa. Ko smo končali z učno uro, smo si ogledali razstavo starih šolskih predmetov.

Jakob Krajnc, 4. a

V sredo smo se po pouku odpeljali v Ljubljano v Slovenski šolski muzej. Najprej smo se sprehajali po Ljubljani. Vmes  smo pojedli malico. Po malici smo šli do šolskega muzeja. V muzeju smo imeli najprej učno uro. Pisali smo s  peresom. Potem smo si ogledali, kako so včasih imeli pouk, kakšna oblačila so nosili in kakšne oceno so lahko dobili. Po ogledu smo odšli na avtobus. Bilo mi je zelo zanimivo.

Eva Poljanšek, 4. a

V sredo po pouku smo čakali na avtobusni, ki nas je pripeljal do Ljubljane. Ko smo prišli, smo najprej hodili po Ljubljani. Potem smo šli v muzej, kjer smo imeli uro lepopisa. Poučevala nas je stroga gospodična učiteljica. Nato smo si ogledali muzej. Videli smo kazni, kakšne torbe so imeli, kaj so nosili, kaj so imeli v razredu. Včasih so imeli samo dva zvezka: enega za lepopis in drugega za matematiko. Potem smo šli v avtobus, ki nas je pripeljal do šole.

Nikola Cestnik Ćujo, 4. a

V sredo,21.9.2021  smo se po pouku z avtobusom odpeljali v Ljubljano v Slovenski šolski muzej. Najprej smo se sprehodili po Ljubljani. Ogledali smo si Narodno in univerzitetno knjižnico, Križanke in Tromostovje. Vse to je delo arhitekta Jožeta Plečnika. Bili smo tudi na Prešernovem trgu. Nato smo šli v šolski muzej. Tam smo sedli v stare klopi, pisali s starimi peresi in učila nas je učiteljica iz starih časov. Imeli smo uro lepopisa. Učiteljica me je pohvalila. Po uri smo šli še na ogled muzeja. Po ogledu smo se sprehodili do avtobusne postaje nasproti lutkovnega gledališča. Na avtobusu smo se pogovarjali. Na postaji pred šolo so nas pričakali starši.

Liam Rajh, 4. a

V sredo, 22. 9. 2021, smo odšli v Slovenski šolski muzej. Po pouku smo iz šolske postaje krenili z avtobusom. Sedel sem z Ajdo. V Ljubljani smo najprej šli na sprehod. Videli smo mnogo znamenitih stavb. Na stopnicah pri mestni tržnici smo se ustavili in pojedli malico. V muzeju smo najprej imeli učno uro. Imeli smo zelo strogo učiteljico. Po učni uri smo odšli na razstavo. Najbolj mi je bila všeč razstava nagačenih živali.                       

Lukas Rovšnik, 4. b

V sredo, 22. 9. 2021, smo odšli v Ljubljano v šolski muzej. Po muzeju nas je vodila kustosinja. Pouk lepopisja pa nas je imela stroga gospodična učiteljica. Ta pouk mi je bil zelo všeč, ker sem dobil novo izkušnjo strogosti, ki je nisem vajen. Všeč mi je bil tudi ogled drugih stvari. 

Gaber Šoštar, 4. b

V muzeju mi je bilo zelo všeč, ker smo si ogledali in doživeli šolanje nekoč. Videli smo, kako je bilo takrat. Med samo učno uro sem imel zelo čuden občutek. Najbolj mi je bilo čudno, da je bil učni list, ki smo ga imeli za pisanje tako moderen, ostalo pa ne.

Lan Topolšek, 4. c

V Slovenskem šolskem muzeju mi je bilo všeč, ko smo imeli uro lepopisa. Nato smo si ogledali stare šolske stvari. Všeč so mi bile nagačene živali. Med samim poukom mi je bilo zanimivo, ker smo pisali s peresom. Potem smo se še sprehodili po Ljubljani.

Jon Kovačič, 4. c

V sredo, 22. 9. 2022, smo se z avtobusom odpeljali v Ljubljano. Tam smo obiskali Slovenski šolski muzej. V njem smo si ogledali stare šolske potrebščine in staro šolsko učilnico: Potem smo imeli uro lepopisa. V učilnico je prišla učiteljica, ki je bila zelo stroga. Nato smo se sprehodili po Ljubljani, kjer smo na tržnici tudi malicali. Bilo mi je všeč.

Martin Juhart, 4. c

V Slovenski šolski muzej smo se odpeljali v sredo, 22. 9. 2021. Pred prihodom v muzej me je bilo malo strah. Potem je k nam pristopila gospa, ki nam je povedala zelo veliko stvari o šoli v preteklosti. Po ogledu muzeja smo odšli po stari Ljubljani, kjer smo srečali harmonikaša, ki nam je zaigral račke.

Manca Drča 4. c

Accessibility
Skip to content