Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Zimski športni dan – tek na smučeh

V petek, 10. 12. 2021, je bil krasen zimski dan. Četrtošolci POŠ Tabor smo ga dobro izkoristili in imeli čudovit zimski športni dan. Tekli smo na smučeh. Dejavnost je potekala na nogometnem igrišču na Vranskem. Zimsko tekaško opremo in tek na smučeh nam je predstavil gospod Uroš Godler, ki nam je tudi predhodno pripravil progo in nas usmerjal pri teku. Pomagala mu je tudi naša razredničarka Simona Jan. Eni učenci smo se s tekom srečali prvič. Drugi pa smo že imeli nekaj predznanja. Brez padcev seveda ni šlo, ampak smo se vsi uspešno pobrali in nadaljevali. Imeli smo tudi čas za kepanje in igranje na snegu. Bilo je naporno, a kljub temu je bilo večini zelo všeč.

Učenci 4. c POŠ Tabor

V petek, 10. 12. 2021, smo imeli četrtošolci POŠ Tabor zimski športni dan – tek na smučeh. Ob 8.20 smo se zbrali pred šolo. Učenci, ki smo preboleli »korono«, smo počakali v garderobi in se oblekli v kombinezone in ostala smučarska oblačila. Ko smo bili pripravljeni, smo šli čakat kombi pred šolo. Ostali učenci pa so se v razredu samotestirali. Ko je prispel kombi, smo vstopili in se odpeljali na Vransko. Jaz sem bila prva skupina.

Na Vranskem smo odšli v 4. a – razred, kjer smo počakali še ostale sošolce. Skupaj smo odšli ven, kjer smo se igrali na snegu. Potem je prišel gospod Uroš in nas odpeljal na nogometno igrišče za vrtcem. Tam stoji majhna lesena hiška, kjer smo se preobuli v čevlje za tek na smučeh. Vsak si je poiskal svojo ustrezno številko. Dobili smo tudi tekaške smuči. Najprej smo na snegu opravili nekaj vaj in si šli različne igre. S pomočjo smuči smo oblikovali rožico in potem smo se lovili. Proge so bile že pripravljene, saj jih je prej pripravil gospod Uroš. Tek smo začeli s tekom naprej in nato smo tekli še v krogu. Druga skupina učencev nas je ta čas opazovala, se igrala na snegu in imela malico. Nato smo se zamenjali. Na koncu smo vse pospravili in se s kombijem odpeljali nazaj v Tabor.

Ta športni dan je bil eden najboljših. Všeč mi je bilo, da je z nami šla gospa Simona in da nas je tek na smučeh učil gospod Uroš.

Manca Drča, 4. c POŠ Tabor

V petek, 10. 12. 2021, smo imeli športni dan. Zjutraj smo se odpeljali na Vransko. V razredu smo pustili nahrbtnike in odšli ven na nogometno igrišče. Tam smo se nekateri obuli v čevlje za tek na smučeh, drugi pa so nas opazovali. Dobili smo še tekaške smuči. Ta čas nas je druga skupina sošolcev opazovala in medtem so imeli tudi malico. Tek na smučeh mi je bil zelo všeč. Ko je moja skupina končala s tekom, smo se zamenjali in smo mi imeli malico. Na koncu smo se igrali na snegu. Ko je prišel čas odhoda, smo se s kombijem odpeljali v Tabor. Bilo mi je zelo všeč. Želim si več športnih dni.

Tim Topovšek, 4. c POŠ Tabor

V petek, 10. 12. 2021, smo imeli športni dan. Ob 8.30 smo se odpeljali s kombijem na Vransko. Ko smo prispeli, smo odšli v učilnico in se tam pogreli. Nekaj fantov je odšlo po tekaške smuči. S tekom je začela prva skupina, mi pa smo jih opazovali s tribun. Vmes smo imeli malico. Nato je tekla se naša skupina. Drugi so nas opazovali in navijali za nas. Tekla sem dobro, ampak vmes sem tudi padala. Recimo, da sem bila uspešna. Z veseljem bi ponovila takšen dan.

Mina Hrastnik, 4. c POŠ Tabor

V petek, 10. 12. 2021, smo imeli športni dan. Najprej smo se samotestirali in nato smo se s kombijem odpeljali na Vransko. V šoli so nas že čakali sošolci, ki so prispeli pred nami. Tam smo počakali gospoda Uroša. Jaz in še pet sošolcev smo pomagali gospodu Urošu, da smo iz kleti vrtca prinesli tekaške čevlje za sneg in smuči. Uroš me je sprejel za osebnega pomočnika. Prva skupina je tekla, mi pa smo imeli malico in nato tekli. Bil sem uspešen. Šel bi še enkrat.

Jaro Petrovič Poljanec, 4. c POŠ Tabor

V petek, 10. 12. 2021, smo imeli športni dan. Zjutraj smo se s kombijem odpeljali na Vransko. Tam smo se razdelili v dve skupini. Tisti, ki smo bili v prvi skupini smo z gospodom Urošem odšli na sneg. Tam smo si nadeli smuči. Najprej smo pretekli malo krajšo progo in nato še daljšo. Sledila je štafeta. Prišla je druga skupina in mi smo odšli v 4. a – razred. Tam smo pojedli malico. Nato smo odšli opazovat drugo skupino. Ko so končali, smo vsi pospravili smuči in čevlje za tek na smučeh. S kombijem smo se odpeljali nazaj v Tabor. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo bili na smučeh. To bi še kdaj ponovila.

Lea Lopan, 4. c POŠ Tabor

V petek, 10. 11. 2021, smo imeli zimski športni dan. Zjutraj smo se zbrali pred šolo in se nato s kombijem odpeljali na Vransko. Tam smo najprej gospodu Urošu pomagali prinesti tekaške smuči in čevlje iz kleti vrtca. Razdelili smo se v dve skupini. Jaz sem bil v prvi. Z gospodom Urošem smo naredili nekaj vaj in kar veliko pretekli. Ta čas je imela druga skupina malico. Ko smo končali s tekom, smo odšli še mi na malico. Dobro smo se najedli. Nato je sledila igra na snegu. Ko smo vsi končali, smo pospravili in se s kombijem odpeljali nazaj v Tabor. Meni je šel tek na smučeh dobro. Ob tem sem se zabaval. Takšni dnevi so mi zelo všeč in si želim, da se še kdaj ponovijo.

Martin Juhart, 4. c POŠ Tabor

Accessibility