Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Eko obisk v 2. b in 4. a razredu

31. 5. 2022 sta 2. b in 4. a razred obiskala gospa Eva  Lipovž-Ančik iz podjetja Slopak in gospod Gregor Cerar, vodja Ekošole. Za drugo in četrtošolce sta pripravila zanimivo, poučno in predvsem zelo nazorno uro, posvečeno odpadkom in njihovemu ločevanju.

Vsi se zavedamo, da moramo skrbeti za okolje, vendar nam v vsakdanjem življenju pogosto ne uspeva, tako kot bi si želeli. Gospa Eva nam je pripravila zanimivo in aktivno uro o odpadkih in njihovem zbiranju. Na zanimiv način je učence spodbudila k razmišljanju in upamo, da tudi k odgovornemu ravnanju z odpadki. Najprej smo se seveda ustavili pri besedi odpadek in njenem pomenu ter se kasneje na praktičnih načinih učili razvrščati odpadke.

Ste vedeli, da je potrebno ločiti jogurtov lonček in njegov pokrovček ter kartonski del, ki obdaja lonček, ter vse ustrezno pospraviti v ustrezne zabojnike?

Ste vedeli, da v zabojnik za embalažo sodi le embalaža iz plastike in različnih kovin in ne plastične kocke, plastične igrače …?

Vse to smo spoznavali in spoznali v zanimivi uri. Zelo veseli smo bili, ko smo z gospodom Gregorjem Cerarjem iz tetrapak embalaže izdelali čisto pravi papir. Ob koncu ure pa smo s pomočjo vprašanj ponovili, kar smo se naučili in prejeli praktične nagrade. Prav vsi smo se naučili nekaj novega, tako učenci kot učiteljice.

Zahvaljujemo se gospe Evi  Lipovž-Ančik  in gospodu Gregorju Cerarju za zanimivo in poučno uro, ki nam bo vsem ostala v lepem spominu, predvsem pa hvala za vse informacije o ločenem zbiranju in predelavi odpadkov.

Učenci 2. b in 4. a razreda z učiteljicama Klavdijo Kropec in Polono Vodičar

Accessibility