Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

RoboVrani junior na Festivalu FLL Raziskovalci v Centru Rog Ljubljana

V soboto, 25. 5. 2024, je v Centru Rog v Ljubljani potekal festival FIRST LEGO Liga Raziskovalci. Na festivalu je sodelovala ekipa RoboVrani jr. To je skupina 6 petošolcev, ki so na šolskem tekmovanju zbrali največ glasov svojih sovrstnikov.

Ekipo RoboVrani jr. so sestavljali Tim Adlešič, Aleks Bogataj, Timotej Farčnik, Val Klančnik, Jakob Novak in Žan Stojaković. Na festivalu so ekipo zastopali Timotej, Žan, Tim in Aleks. Jakob in Val sta se ta dan udeležila državnega tekmovanja iz logične pošasti.

Festival je namenjen učencem od 6 do 10 let. Festival nima tekmovalnega značaja, je pa vsekakor multidisciplinaren, zabaven in poln izkustvenega učenja. Letošnji izziv je nosil naslov Mojstrovina. Učenci so skozi projekt razmišljali o umetnosti, umetnikih, gradili modele in vanj vključevali različne ideje o oblikovanju prostora. Pri sestavljanju modela so morali uporabiti preprosto orodje Spike Essential, ki jim omogoča, da se naučijo glavnih prvin programiranja, kar potem prenesejo v vsakdanje življenje. Skozi proces dela se učenci naučijo marsikaj o timskem delu, čudežih znanosti in tehnologije in zelo pomembnih vrednotah – sodelovanju, spoštovanju, deljenju znanja in kritičnem mišljenju.

Na festivalu je sodelovalo 25 ekip iz celotne Slovenije, v sam program pa je vključenih 6 skupin iz Slovenije. Vsaka ekipa je imela svoj razstavni prostor, kjer je s plakatom in z modelom predstavila svoje delo. Model, program in plakat so morali učenci predstaviti tudi pred radovedneži (komisijo).

Ekipa je svoje delo odlično opravila, na festivalu so pred občinstvom suvereno predstavili svoje delo in uspešno in neustrašno odgovarjali na vprašanja radovednežev. Iskrene čestitke.

Mentorica: Polona Vodičar

Accessibility
Skip to content