Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Nagovor ob prihajajočem letu 2022

Spoštovani in dragi učenke in učenci, spoštovani sodelavke in sodelavci, spoštovani starši!

»Vsaka beseda, vsak pogled,

vsako dejanje in vsak nasmeh

lahko prinese srečo

drugim ljudem.

Vsak trenutek je lahko nov začetek.

Velika upanja ustvarjajo velike ljudi,

zato radostno pojdimo naproti novemu letu 2022.« (Iz knjige Pozitivne misli)

Tudi letos počasi zaključujemo posebno leto, ki nam je zopet postreglo s številnimi izzivi. Naj se vam, preden vam zaželim vse dobro in lepo v prihajajočem letu, najprej zahvalim za vse  trenutke, ko se je bilo potrebno prilagajati in marsikaj storiti drugače, kot smo bili vajeni doslej. Večkrat smo se morali s spremembami sprijazniti kar čez noč, pa nam je kljub temu uspelo.

Zato se vam, dragi sodelavci, zahvaljujem za profesionalnost in zagotavljanje spodbudnega in varnega učnega okolja ter veliko mero predanosti. Še jadramo po razburkanem morju, ki nas še vedno in zelo pogosto preizkuša. Že kar nekaj časa pristopamo k obvladovanju različnih izzivov strokovno in z vso srčnostjo, inovativno ter izvirno. Prepričana sem, da nam uspeva. Naj bo vse, česar se v teh časih učimo, priložnost, da bomo potem, ko bo vse to za nami, zmogli biti hvaležni in da bomo znali prepoznati dragocenost vloženega truda in dela.

Tudi za vas, dragi učenci in učenke, ni bilo vedno lahko. Verjamem, da ste zaradi pouka na daljavo mnogi postali bolj samostojni. Napredovali ste, ko ste morali na hitro osvojiti znanje o Zoomu in raznih drugih orodjih, ki ste jih uporabljali pri pouku. Doma ste ostali brez sošolcev in prijateljev, včasih tudi brez staršev. Dobro ste se znašli že sami, nekaterim so priskočili na pomoč starši in učitelji.

Na srečo je bilo pouka na daljavo manj kot v preteklem letu, nekateri pa ste ga doživeli kar večkrat, saj ste morali zaradi karanten ostati doma. V tem času ste se naučili marsikaj in pridobivali veščine za življenje. Lahko rečem, da so bile to življenjske učne ure, o katerih boste morda kdaj, ko boste že odrasli, ponosno pripovedovali.

Spoštovani starši, težko si predstavljam, kako bi v nekaterih trenutkih v letu 2021 šola delovala brez vaše pomoči, podpore in spodbude. Vse to ste nam v veliki večini namenjali kljub vašim skrbem, ki jih prinaša negotovi čas. Hvala vsem, ki ste nas kljub številnim izzivom ves čas podpirali in nam to tudi iskreno povedali. Želim si, da bi vam lahko čim več skrbi pravočasno prihranili, a vendarle na dinamiko širjenja Covida sami ne moremo vplivati.

Dragi učenci in učenke, spoštovani sodelavci, sodelavke in starši. Želim vam blagoslovljene božične praznike. Naj bo božič miren, topel, v zavetju vaših najdražjih, v krogu družine. Ob dnevu samostojnosti in enotnosti vam iskreno čestitam. Želim, da ponosno praznujete in uživate v lepotah naše Slovenije.

V novem letu vsem želim, da bi znali prepoznati dragocenost časa, da bi imeli srečo, zdravje in mir, da bi gledali s srcem in da bi soustvarjali trenutke, ki se jih bomo z veseljem spominjali in bodo v nas puščali lepe in nepozabne sledi.

SREČNO!

Vaša ravnateljica Majda Pikl

Accessibility